شرح چند پوستر تبلیغاتی

منبع: کانال علیرضا نصرتی

دنیای تبلیغات همیشه پر از ایده های نوین بوده. در عکاسی تبلیغاتی بدون ایده به هیچ عنوان نمی توانیم کاری را پیش ببریم. در عکاسی صنعتی فقط نمایش دقیق محصولات مهم می شود ولی در عکاسی تبلیغاتی ایده حرف اول را می زند.

در این پست می خواهیم چند پوستر تبلیغاتی را شرح دهیم و ببینیم ایده های آنها چیست؛

آگهی خودروی جیپ بر اساس عکس معروف ردپای فضانوردان بر روی ماه این آگهی کاملا با شخصیت و جایگاه برند جیپ هماهنگ است همانقدر که مثلا برای برند بنز و بی ام و، بی ربط است.

کمپین یونیسف برای ارتقای سطح آموزش در شیلی کودکی که می آموزد، همان معلمی است که فردا آموزش می دهد. کمک کنید تا با آموزش درست، سرنوشت آنان را تضمین کنیم.

آگهی تشک کولینال که توسط آژانس معروف اوگیلوی در سال ۲۰۱۷طراحی شده مثل خرس خسته و سنگین بخوابید و صبح سبک بیدار شوید و دوباره خودتان باشید

آگهی آب میوه با یک اجرای دقیق و پرجزییات، اگر چه ایده نویی ندارد اما گرافیک قدرتمند و جذابی دارد. در ایران بیشتر اجراها مینیمال شده، چون فکر می کنند راحت تر است!

کمپین برای مبارزه با قاچاق اشیا باستانی در آرژانتین برای بعضی ها این یک تجارت است اما برای ما فرهنگ است، اجازه ندهیم آن را از ما بگیرند

آگهی خلاقانه وای فای، استفاده از قلعه و برج و بارو برای نشان دادن امنیت

در کمپین خلاقانه یونیسف، برای نشان دادن آسیب هایی که در نتیجه آزار و اذیت به روح و روان کودک وارد می شود، از تفاوت دوخت و دوزِ پشت و روی لباس استفاده شده

ادامه همان آگهی قبلی

 

قبلا تعدادی از کمپینهای مربوط به کودکان در کانال منتشر شده است، در بیشتر آنها خود کودکان حضور دارند و البته این ایراد محسوب نمی شود. اگر چه سخت است اما می توانیم از عناصر و المانهای تکراری استفاده کنیم به شرطی که معنای نو و جدیدی از آنها بیرون بکشیم. به بیان دیگر همه قصه ها گفته شده اند اما ما همچنان این شانس را داریم که این قصه های تکراری را با لحن، لهجه و سبک خودمان دوباره تعریف کنیم و ارتباط موثری با مخاطبانمان برقرار سازیم.

?سالهاست که در فیلمهای هندی آدم خوبها آدم بدها را نابود می کنند و عاشق و معشوق به هم می رسند، چیزی که مردم هند را همچنان به سینما می کشاند، این قصه تکراری نیست، مسیری است که ادم خوبها طی می کنند تا به پیروزی برسند. اگرچه نتیجه از پیش مشخص است، اما چگونگی رسیدن به نتیجه برای مردم جذاب است.

?اما کمپینی که می بینید، با نمونه های مشابه ای که تا کنون دیده ایم فرق دارد، در این کمپین برای نشان دادن درد و رنج کودکانی که قربانی آزار جسمی و جنسی شده اند، از چهره خود کودکان استفاده نشده، بلکه برای انتقال مفهوم، عناصر جدیدی به کار رفته اند. در این آگهی ها به شکل خلاقانه ای با نشان دادن پشت و روی لباس کودکان، تضاد و تفاوت بیرون و درون کودکان قربانی به تصویر کشیده شده است. این کمپین که توسط یونیسف منتشر شده سعی دارد به والدین هشدار بدهد که ظاهر شاد و سالم کودکان قربانی، ملاک درستی برای سنجش سلامتی روح و روان کودکان نبوده و عمق آسیبی که کودکان بخاطر ازار و اذیت جنسی دیده اند، به راحتی قابل مشاهده نیست.

?ظاهر زیبا و رنگارنگ و دوخت منظم و شیک روی لباس کودکان را ما می شناسیم و از دوخت کج، زشت و نامرتب پشت لباسها هم اطلاع داریم، چون بارها هنگام پوشیدن لباس آنها را دیده ایم. این کمپین به زیبایی توانسته تفاوت و تضاد پشت و روی لباس را به جسم و روان کودکان ارجاع دهد و پیام خود را به راحتی به ما منتقل نماید.

?یک کمپین تبلیغاتی باید بتواند به سادگی و بدون لکنت، حرفش را بزند و پیامش را منتقل کند این یک اصل است، اما در بسیاری از کمپینهای تبلیغاتی ایران خلاف آن عمل می شود. خیلی از اژانسهای ایرانی ابهام را با ایهام اشتباه می گیرند. این روزها ثقیل و سنگین حرف زدن، نشانه روشنفکر بودن و مبهم و نامفهوم حرف زدن، نشانه آرتیست بودن است!
اما این اداها هیچ جایگاهی در تبلیغات خلاقانه ندارد، در تبلیغات تمام امکانات تصویری و شنیداری، در جهت برقراری ارتباط با مخاطب و انتقال پیام به است و هر چیزی که این روند را سخت کند نه تنها روشنفکرانه، هنرمندانه و خلاقانه نیست بلکه خلاف فلسفه ای است که تبلیغات بخاطر آن به وجود آمده، تبلیغات باید باعث فروش شود، تبلیغات دلیل دیگری ندارد.

یک پاسخ به “شرح چند پوستر تبلیغاتی”

  1. sina گفت:

    شرح جالبی بود. ایده های تبلیغاتی هیچ گاه تمام نمیشن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *